Η Εταιρεία

1966-Intercat

Η εταιρεία ΙΝΤΕΡΚΑΤ ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το έτος 1966. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε χώρο 30 στρεμμάτων, με κτίσματα 12.000 m² στο Κορωπί Αττικής.

Δραστηριοποιείται στην κατασκευή πάσης φύσεως μεταλλικών εξαρτημάτων για αυτοκίνητα (πούλμαν, φορτηγά, τζιπ κλπ.) καθώς και διαφόρων τύπων καθίσματα για πούλμαν, λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα, πλοία και άλλα.

1970-Intercat

Από το 2001, ακολουθώντας τις απαιτήσεις της αγοράς, οι εγκαταστάσεις εκσυγχρονίστηκαν και στις υφιστάμενες υποδομές της εταιρείας προστέθηκε ένα από τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα κοπής με LASER υψηλής ακρίβειας. Έκτοτε, η δραστηριοποίηση επεκτάθηκε και σε τομείς όπως η κοπή μετάλλων και υλικών (φύλλα χαλύβδου, αλουμίνιου, ανοξείδωτου, PLEXY GLASS, κόντρα πλακέ, MDF κλπ.) σε διάφορα σχέδια με υψηλή πιστότητα και ακρίβεια.
Η περαιτέρω αυτή εξειδίκευση, επιτρέπει την κατασκευή εξαρτημάτων ακριβείας με χαμηλό κόστος, υψηλή ταχύτητα, ποιότητα επιφάνειας κοπής, επαναληψιμότητα διαστάσεων και δυνατότητα ευελιξίας στην αλλαγή διαστάσεων χωρίς την ανάγκη κατασκευής καλουπιών. Επιπλέον, με έμφαση στη δημιουργικότητα και την καινοτομία, σχεδιάζονται και υλοποιούνται λειτουργικές λύσεις για επαγγελματίες αλλά και ανθρώπους της τέχνης (γλύπτες, αρχιτέκτονες και άλλοι). Σε συνεργασία με τον πελάτη μας, επεξεργαζόμαστε κάθε ιδέα και προσφέρουμε την επαγγελματική μας άποψη για ένα αποτέλεσμα όχι μόνο εύχρηστο και ξεχωριστό αλλά και χωρίς ατέλειες στην κατασκευή.

 

2001-Intercat

Οι πρότυπες εγκαταστάσεις μας αναλύονται στα παρακάτω τμήματα:
τμήμα πρεσών (υδραυλικές πρέσες, η μεγαλύτερη είναι 900 τόνων, κρουστικές πρέσες, η μεγαλύτερη είναι 280 τόνων),
τμήμα ηλεκτροσυγκολητών,
τμήμα πολυουρεθάνης (καλουποτού αφρώδους),
μεγάλο μηχανουργείο για την κατασκευή καλουπιών και ιδιοσκευών,
αμμοβολή,
ηλεκτροστατική βαφή και
• σύγχρονο υψηλής τεχνολογίας και ακριβείας μηχανήματος κοπής με LASER για την κοπή μετάλλων, πλαστικών και ξύλου σε διάφορα σχέδια.

Η εταιρία μας δραστηριοποιείται με επιτυχία στη κατασκευή καθισμάτων πλοίων, τρένων και λεωφορείων με ιδιαίτερη προσοχή στην εξωτερική εμφάνιση, τη λειτουργικότητα, τη μεγάλη αντοχή στις καταπονήσεις και στη γενικότερη άριστη ποιότητα, που χαρακτηρίζει κάθε δουλειά μας. Με ιστορία στην αγορά της κατασκευής καθισμάτων, εφαρμόσαμε τη γερμανική τεχνογνωσία τόσο στην κάθετη οργάνωση της παραγωγής μας όσο και στην μετά την πώληση εξυπηρέτηση (after sale service). Στα πλαίσια αυτά, αναλαμβάνουμε εργασίες ανακατασκευής αλλά και παραγωγής ανταλλακτικών, ενώ χαρακτηριστική είναι η πολυετής εγγύηση που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Τα καθίσματα καθώς και τα εργαλεία κατασκευής τους (καλούπια, ιδιοσκευές, καλίμπρες) παράγονται εξ’ ολοκλήρου στη βιομηχανία μας, με την πολύτιμη συνεισφορά του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού μας.

Η παραγωγή παρακολουθείται με τους κανόνες του συστήματος ποιότητας ISO 9001 όπου τηρούνται σχολαστικά οι διαδικασίες,
Τα καθίσματα μας καθώς και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους είναι πιστοποιημένα κατά DIN 5510-2 και UIC-CODE 564-2.